za nákup nad 50 € automaticky získavate dopravu zdarma

Zag - cesta inovácie.

clanok

Príbeh značky ZAG sa začal písať v roku 2002, v malom mestečku Bourg-Saint-Maurice, priamo v srdci francúzskych Álp. Profesionálny snowboardový jazdec, lyžiarsky inštruktor a dizajnér pre značku Nidecker, Stéphane Radiguet prezývaný Zag, sa rozhodol navrhnúť lyže, ktoré ponúknu svojmu jazdcovi pocit stability na zjazdovke a zároveň vynikajúce vlastnosti v čerstvom prašane. Tak vznikli prvé legendárne lyže BIG 84. Dlhá, široká a progresívna špička, dnes považovaná za prvý „rocker“, v kombinácii s veľmi krátkym radiusom, sa postarali o tak pozoruhodné jazdné vlastnosti, že ZAG, značka fungujúca na trhu len jeden rok, vyhrala prestížne ocenenie Brand New Award na Mníchovskom ISPO v kategórii Najlepšia inovácia.

Inovácia ostala srdcom značky ZAG, a keď sa rocker objavil aj u konkurenčných značiek, opäť predbehli dobu a v roku 2008 predstavili model SLAP s double rockerom, ktorý sa stal vďaka vylepšeným jazdným vlastnostiam opäť rýchlo napodobňovaný aj oveľa zabehnutejšími výrobcami na trhu. Úspech, inovácia a profesionalita sa len potvrdili, keď sa Julien Lopez, jazdec pre značku ZAG, stal v roku 2009 svetovým majstrom.

Aby ostal ZAG v centre diania a inovácii, pristúpil k jedinému logickému kroku a v roku 2011 otvoril pro-shop v mekke freeridového lyžovania, v stredisku Grands Montets v Chamonix, priamo pod najvyšším štítom Európy Mont Blancom. Otvorením nového zmodernizovaného laboratória a priamym kontaktom s najlepšími svetovými jazdcami na seba pokrok nenechal dlho čakať a v roku 2012 uzreli svetlo sveta lyže UBAC, revolúcia v ski-touringu ktorá tu dovtedy nebola – široké a ľahké lyže pre všetkých čo sa neúnavne vydávajú za tým najčerstvejším prašanom.

Rozmach a vzrastajúca popularita skialpinizmu zarezonovala aj značkou ZAG a v roku 2014 predstavili nový model skialpových lyží ADRET. Lyže s hmotnosťou pod jedno kilo zapôsobili na všetkých priaznivcov dlhých horských prechodov a závodov, a umožnili im objaviť absolútny komfort v zjazde na ultraľahkej lyži.

Napriek relatívne krátkej dobe svojej existencie dokázal ZAG to čo sa nepodarilo ani mnohým zvučnejším značkám – stal sa ikonou a synonymom inovatívnych riešení a nekompromisných výkonov. Malá lokálna značka z francúzskeho mestečka určuje svetové trendy vo freeridovom lyžovaní a zastrešuje jazdcov na svetovej úrovni, ako sú Wadeck Gorak, Lison Belison alebo Julien Colonge. Svoje moderné zmýšľanie a zodpovednosť preukázali aj tým, že v roku 2016 predstavili ZAGREEN program, čím sa zaviazali k ekologickému dizajnu a výrobným postupom. Lyže UBAC, ktoré sa v roku 2018 dočkali inovácie, ostávajú dodnes jednými z najuniverzálnejších ski-touringových lyží na trhu.

 

Zdroj: https://www.zagskis.com/

Prihláste sa pre odber newslettra a neujdú vám viac žiadne zľavy ani novinky:
* Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami na ochranu osobných údajov

Prihlásenie

Email:
Heslo:

Zabudli ste heslo? | Nová registrácia = 100 bodov