za nákup nad 50 € automaticky získavate dopravu zdarma

Predstavujeme - Davčo Matta

clanok

Radi by sme vám predstavili nám spriazneného outdooristu, Davča Mattu, ktorý otestuje čo to z našich najnovších trendov a novinek tam, kde to treba - v horách, prírode, pri športe, v čase i nečase...

V žilách mu koluje dobrodružstvo, k životu, prírode, športu i horám pristupuje s pokorou a vášňou zároveň. Predstavujeme vám zanieteného športovca a milovníka outdoorového života, Davču Matta, ktorému dobrodružstvo z jedálnička života skrátka chutí najviac. Tento dobrodruh vám okrem otestovania našich produktov ponúkne niekoľko tipov, kam ísť v čase či nečase, zaujímavé miesta, túry, výlety, v duchu nám veľmi blízkom - žijem/e outdoorom!

A tu je pár otázok na predstavenie....


Kto si, čo si, prečo si...?
Ahoj , tak moje meno je David, ale všetci ma volajú Davčo. Mam 29 rokov a myslím že som len obyčajný chalan, ktorý sa stal závislým na droge zvanej príroda :)

Ktorým športom sa venuješ a ako tráviš svoj voľný čas?
Tak, v detstve som dosť aktívne hrával futbal, futsal , potom som mal krátke obdobie športovo pasívneho života ( inak najhoršie obdobie v mojom živote ), a teraz je to tak, že každú voľnú chvíľu trávim v horách, plus bicykel , lezenie, horolezectvo,... Neviem si predstaviť život bez nich, je to neopísateľný pocit, myslím, že ho všetci poznáme.

Kedy si začal so športom aktívnejšie?
V podstate od detstva som bol aktívnym športovcom.

Akých zásad sa  v horách držíš?
Pokora a rešpekt nesmú chýbať. Všetci sa chceme domov vrátiť živí a zdraví.

Nedávno si úspešne vystúpil na Mont Blanc, čo ťa najviac prekvapilo, potešilo, zaskočilo?
Potešilo ma, že sa mi podarilo úspešne vystúpiť aj zostúpiť, keďže boli už zimné podmienky. Taktiež, ľadovec ako taký som zažil prvýkrát, krásne majestátne hory, proste celé to bola jedna veľká nádhera, nielen výstup.
A také to najväčšie prekvapenie/ zaskočenie bola výšková nemoc. Od začiatku som nevedel, čo od toho očakávať, či a ako sa prejaví u mňa. Je veľmi zaujímavé ako reaguje ľudské telo, ak má o trošku menej kyslíku. Šli sme bez aklimatizácie, takže celkom mi to dalo zabrať. No veľmi sa teším úspešnému výstupu.

Máš nejaké motto, ktorého sa snažíš v svojom živote držať?
Je ich určite viac. Minimálne:
“ Konaj dobro a dobro sa ti vráti.“

Tvoj najväčší úspech?
Ja považujem za úspech každý deň, ktorý sa mi podarí prežiť tam, kde to mám najradšej, v prírode, v horách,  či už s aktívnym športovým vyžitím, alebo aj bez. A vrcholovo, asi ten Mont Blanc :)

Čo ťa pri tvojich outdoorových dobrodružstvách najviac oslovuje?
Zažil som už veľa dobrodružstiev. Asi najviac ma v živote učia práve POKORE. A každé dobrodružstvo ma nabíja neskutočnou energiou a túžbou zažiť ďalšie, je to nikdy nekončiaci príbeh. Som rád, že ďalšiu kapitolu máme možnosť napísať spolu.

 

Prihláste sa pre odber newslettra a neujdú vám viac žiadne zľavy ani novinky:
* Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami na ochranu osobných údajov

Prihlásenie

Email:
Heslo:

Zabudli ste heslo? | Nová registrácia = 100 bodov