za nákup nad 50 € automaticky získavate dopravu zdarma

Arc'teryx a ich modelové rady

clanok

Názov značky Arc'teryx je odkazom na prehistorického tvora, medzičlánok medzi dinosaurami a vtákmi, Archaeopteryxa. Jeho nájdená litografia – otlačok v hornine – sa stal logom značky Arc'teryx, ktoré vystihuje túžbu a schopnosť človeka zdolávať vertikálny svet. Za roky vývoja a skúseností sa značka Arc'teryx stala jednotkou na trhu outdoorového vybavenia a pomyselným Mercedesom medzi značkami. Prepracované luxusné dizajny, špičkové spracovanie, technické materiály a hlavne prvotriedna kvalita a funkčnosť, to všetko robí z produktov značky Arc'teryx to najlepšie, čo si pre svoje outdoorové dobrodružstvá môžete vybrať.

Portfólio značky je naozaj široké. Nájdete tu voľnočasové oblečenie na bežný deň, funkčné oblečenie na nenáročnú aj ťažkú turistiku, ale aj technické oblečenie pre najnáročnejšie horské expedície. Ako sa vyznať v jednotlivých radách a označeniach Vám pomôže náš stručný sprievodca.

 

PRODUKTOVÉ RODINY

ALPHA

Najvyššia modelová rada oblečenia Arc'teryx. Do rodiny Alpha patria ľahké a minimalistické produkty určené na alpinizmus do ťažkých horských podmienok. Strih je vysoko technický, vrecká na bundách sú kompatibilné so sedákom a kapucňa s lezeckou prilbou. Používajú najodolnejšie materiály s dlhou životnosťou.

BETA

Univerzálne technické oblečenie pre široké spektrum outdoorových aktivít. Strih je stále technický, vyššie umiestnené vrecká sú kompatibilné so sedákom. Ideálna voľba pre priaznivcov náročnej vysokohorskej turistiky alebo skialpinizmu.

ZETA

Ľahké trekové membránové oblečenie s maximálnym ohľadom na komfort a funkčnosť. Pre svoju univerzálnosť je ideálne pre turistov, ktorí nevyžadujú technické strihy a uprednostňujú pohodlie, dobrú zbaliteľnosť a optimálny pomer hmotnosti a životnosti.

GAMMA

Technické stredné alebo vrchné vrstvy bez membrány, charakteristické strečovým materiálom, priedušnosťou a oderuvzdornosťou. Nájdete tu najmä softshellové nohavice a bundy z hrubších materiálov vhodných na zimné športy a skialpinizmus, ale aj tenké letné oblečenie.

DELTA

Priedušné fleecové stredné vrstvy, ktoré sa postarajú o tepelný komfort a pohodlné nosenie.

RHO

Technická prvá vrstva oblečenia. Je strečová, pohodlná na telo, zabezpečí rýchly odvod vlhkosti a optimálny tepelný komfort.

SIGMA

Minimalistické a priedušné softshellové oblečenie vytvorené špeciálne na lezenie a alpinizmus, s ohľadom na maximálnu voľnosť pohybu.

 

PRODUKTOVÉ OZNAČENIA

AR (All Round)

Funkčné univerzálne oblečenie vhodné pre široké spektrum aktivít, vhodné pre každého stredne náročného turistu.

LT (Lightweight)

Ľahké oblečenie pre ľudí ktorí síce požadujú nízku hmotnosť, ale stále dostatočnú životnosť a mechanickú odolnosť.

FL (Fast and Light)

Minimalistické oblečenie s ohľadom na nízku váhu, ideálne na dlhšie výlety v rôznych podmienkach, alebo rýchle výšľapy naľahko.

SL (Super Light)

Extrémne ľahké oblečenie, s vyšším ohľadom na nízku hmotnosť než mechanickú odolnosť. Ideálne pre ultra bežcov alebo na dlhé výlety pri ktorých počítate každý gram, prípadne ako záložné oblečenie na príležitostné použitie.

SV (Severe Weather)

Najodolnejšie materiály s maximálnym ohľadom na ochranu pred počasím a mechanickým poškodením. Ideálne na náročné horské prechody, extrémne lyžovanie alebo alpské lezenie aj v najhorších poveternostných podmienkach.

 

Zdroj: www.arcteryx.com

Prihláste sa pre odber newslettra a neujdú vám viac žiadne zľavy ani novinky:
* Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami na ochranu osobných údajov

Prihlásenie

Email:
Heslo:

Zabudli ste heslo? | Nová registrácia = 100 bodov